2.4.2014

Sukulaisia tapaamassa ja vähän kuulumisia

Käväistiin Minnan ja Riitan kanssa Kuopiossa Mimmiä ja Unnaa katsomassa. Hyvin on tyttösillä mennyt, kummallakin on selvästi positiivinen vaikutus toisiinsa. Unnahan on sijoituksessa mutta koska yläkulmurit kasvoivat vinoon niin jalostukseen Unnaa ei tulla ikinä käyttämään, tosi harmi juttu!

Melkoinen shelttijengi saatiin kasaan kyhättyä ja hauskinta oli että ehkä tavallisimmat shelttien värit soopeli ja trikki eivät olleet edustettuina ollenkaan. Bimerlejä löytyi kolme, mustavalkoisia kaksi ja merlejä neljä.


Sinisilkin Taika-Pilvi, Cloudgarden's Giggling Heart, Funnytail I'm Too Fast, Cloudgarden's Brilliant Star, Funnytail I'm Too Famous, Funnytail One Trick Pony, Funnytail Nice As Pie, Cloudgarden's Here To Stay ja Funnytail New Kid On The Block
 Funnytail Nice As Pie "Unna"

 Cloudgarden's Here To Stay "Mimmi"

Mimmi

Hurja määrä tuli kuvia räpsittyä mutta omista ei taaskaan yhtäkään:)


Omille koirille kuuluu ihan hyvää. Hyrrä pudotti turkkinsa mutta sitä riittää edelleen melkoisesti. Haaveissa olisi kesällä pyörähtää sen kanssa edes kerran näytelmissä, edellisestä kerrasta on jokunen vuosi. Aksaa on treenattu koko talvi vaihtelevasti ja kisattukin vissiin muutama rata. Ulkokautta odotetaan kovasti.

Rieha on edelleen oma villi itsensä, hieman on ehkä aikuistumisen merkkejä näkyvissä. Rieha alkaa olla aika taitava aksassa ja ehkä jo alkukesästä nähdään se hyppyradalla. Kontaktien opettelu on vielä melko kesken mutta hyvällä alulla ollaan silläkin saralla. Riehallahan on lainaohjaaja koska minä en todellakaan pysy sen perässä:)
Pilvi-mummeli voi olosuhteisiin nähden hyvin. Pilvi sai helmikuun lopussa vestibulaarin eli tasapainoelimen toimintahäiriön. Kohtaus tuli myöhään illalla ja vain kolme viikkoa Ripsasta joten pikkaisen säikähdin. Onneksi olin kuullut kyseisestä sairaudesta aikaisemmin joten arvasin heti mistä on kyse. Aamulla käytiin kuitenkin eläinlääkärillä varmuuden vuoksi ja otettiin verikokeet. Arvaukseni oli oikea ja eläinlääkäri sanoi Pilven selvinneen melko vähällä. Viikon verran tasapainon ja syömisen kanssa oli ongelmia mutta sitten Pilvi ilmeisesti oppi elämään asian kanssa. Pää jäi hieman vinoon ja välillä kävely vähän heittää mutta muuten mummo-koira on entisellään ja toivottavasi päästää viettämään 14v synttäreitä syksyllä.

Ripsasta sen verran että alkuun luultiin että sillä on pissitulehdus ja se sai kuurin siihen. Kontrollissa virtsassa oli edelleen vähän verta joten virtsarakko ultrattiin ja vaihdettiin toinen lääke. Sitten koira alkoi mennä huonompaan, hengitys vaikeutui ja maha oli jotenkin pullea. Röntgenissä näkyi että keuhkot olivat  täynnä nestettä. Tässä vaiheessa eläinlääkäri varoitti että yleensä nämä oireet viittaavat kasvaimeen. Keuhkot tyhjennettiin mutta heti seuraavana päivänä olo oli samanlainen joten ei ollut paljon vaihtoehtoja. Lopetuksen jälkeen eläinlääkäri avasi Ripsan ja vatsasta löytyi kasvain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti